Coach voor persoonlijke ontwikkeling

 • Wil je weten welk werk nou écht bij je past?
 • Zoek je naar een manier om soepeler samen te werken met je collega’s?
 • Heb je het gevoel dat je meer kan, maar dat dat er niet uitkomt?
 • Zou je vaker op een positieve manier willen reageren dan vanuit ergernis?

Dan is vaak meer nodig dan een goed gesprek met een vriend of vriendin. In een coachtraject ontdek je wat deze stap voor jou lastig maakt. En wie je werkelijk bent en wat bij je past. Zodat er ruimte ontstaat om te kiezen wat je écht wilt (met je werk, met anderen) en je op dat front te ontwikkelen. Met plezier ga ik met je in gesprek.

Gaat dit over jou?

Je bent een tevreden mens. Maar toch knaagt er iets. Je ergert je zo aan de situatie op je werk. Aan bepaalde collega’s. Of je twijfelt of je wel op de juiste plek zit. Misschien wil je beter begrijpen waarom je je zo druk maakt. Hoe het komt dat je in werk en privé zo gestrest raakt, terwijl je steeds voorneemt meer rust te creëren. Wat fijn zou het zijn als dat anders kan. In gesprek met mij exploreer je daarom wat je precies doet en waarom. Ook kijk je naar wat je daarmee wilt.

Coaching: wat kun je van mij verwachten?

Tijdens het coachtraject stel ik vragen over wat er gebeurt in jouw dagelijks leven. Waar loop je tegenaan? Wat is er lastig? Wat maakt dat zo lastig? Het doel van deze vragen is dat je bewust wordt van wat je doet en wat je daarom hebt te leren. Ook daag ik je uit om duidelijke keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor wat je wilt leren. Hierbij werk ik toekomstgericht.

Kenmerkend voor mijn werkwijze is verder:

 • Ik sluit aan bij waar je nú bent in je ontwikkeling en bij jouw ervaringen.
 • Dat betekent dat ik werk met alles wat zich voordoet in het heden op de werkvloer en in je privéleven.
 • Ik daag je uit en ondersteun je in een proces dat jijzelf stuurt en vormgeeft (dus ik stuur niet en adviseer zo min mogelijk).
 • Doel van de gesprekken is dat er ruimte ontstaat om in beweging te komen.

Coaching: wat verwacht ik van jou?

Deze uitgangspunten maken jouzelf verantwoordelijk voor je ontwikkelproces. Jij weet het best wat je ervaart; mijn vragen kunnen werken als luchtbellen die dat aan de oppervlakte brengen. Vervolgens ga jij zelf oefenen, stappen zetten en keuzes maken.

Verder kun je rekening houden met de volgende praktische zaken:

 • Het traject bestaat uit zoveel sessies als je nodig hebt (afhankelijk van je behoefte en ontwikkelproces) van 1 tot 1,5 uur. Meestal komt dit uit op tussen de 5 en 7 sessies. Kan minder, eigenlijk nooit meer.
 • Tussen de sessies zitten steeds ongeveer drie weken.
 • Na elke sessie schrijf je een reflectieverslag en dat stuur je binnen een week na het gesprek aan mij op. Hierop krijg je binnen een week feedback van mij.

Waar loop jij tegenaan?
Wat zou je graag anders willen?

Daar ben ik nieuwsgierig naar. Samen met jou kijk ik graag hoe het anders kan.