Schrijfcoaching en -training beleid schrijven

In welke vorm je krachtig wilt leren schrijven, hangt natuurlijk af van jouw wens en situatie. Misschien vind je het prettig om een-op-een gecoacht te worden. Zodat je zeker weet dat de training precies bij jou aansluit. Maar het kan natuurlijk ook dat je (een deel van) jouw afdeling tegelijkertijd wilt trainen. Dit biedt weer kansen om samen te werken en van elkaar te leren. Welke vorm je ook kiest, je leert altijd om krachtige beleidsteksten te schrijven.

Krachtig beleid schrijven

Individuele schrijfcoaching

Tijdens deze een-op-een schrijfcoaching oefen je zeer gericht met jouw valkuilen in het schrijven. Dat is intensief, maar levert ook veel op.

Krachtig beleid schrijven

Incompany training

Als collega’s of binnen een team kun je over dezelfde struikelblokken vallen. Dan is het fijn om samen te kijken hoe het anders kan. Elkaar feedback te geven. En te oefenen om samen krachtiger te gaan schrijven.

Trainingen beleidsteksten schrijven

Via open inschrijving

Wil je graag gericht oefenen met bijvoorbeeld de beleidscyclus of overtuigend schrijven? Bekijk dan de trainingen via open inschrijving. Ook handig als je in een groep wilt trainen, maar een incompany training niet mogelijk is.

Individuele schrijfcoaching Krachtig beleid schrijven

Bij individuele schrijfcoaching ontwikkel je jouw unieke schrijftalent. Je ontdekt daarbij wat jij nodig hebt om krachtig beleid te schrijven. Dit doen we op de volgende manier:

 • Intake
  We bekijken een beleidstekst die je hebt geschreven. Tijdens deze intake bespreken we waar je tegenaan loopt. Wat heb jij nodig om overtuigend en effectief beleid te gaan schrijven? Deze intake waarborgt maatwerk – jij krijgt de training die aansluit op wat jij wilt ontwikkelen.
 • Dagdeel 1 | Jij en jouw organisatie
  Deze dag gaat over jou. Welke positie neem je in binnen de organisatie? Hoezo? En welk effect heeft dat op jouw beleidsteksten? Wat is ervoor nodig dit te ontwikkelen? Zo leer je vanuit eigen kracht beleid schrijven.
 • Dagdeel 2 | Omgaan met de politieke speeltuin
  Deze dag gaat over jouw doelgroep. Hoe ziet het politieke speelveld van jouw organisatie eruit? Waar moet je op letten, als je deze doelgroep wilt beïnvloeden? Wat vraagt dit van je tekst? En van jou? Zo leer je effectief beleid schrijven.
 • Dagdeel 3 | Begrijpelijk schrijven
  Dit is een vaardighedendag. Wat is ervoor nodig om helder en begrijpelijk te schrijven? Hoe bouw je een tekst overzichtelijk op? En hoe formuleer je fris? Zo leer je toegankelijk en aantrekkelijk beleid schrijven.
 • E-coaching (5 uur tussen de dagen door)

Hoe lang duurt het hele schrijfcoachtraject?

Jij bepaalt zelf hoe lang het schrijfcoachtraject duurt en hoeveel tijd er tussen de schrijfcoachdagen zit. Mijn voorkeur gaat uit naar steeds twee à drie oefenweken tussen de coachdagen door. Op die manier kun je in de praktijk oefenen met wat je geleerd hebt en dit vervolgens met mij bespreken. Maar je kunt ook kiezen voor een intensief traject van drie opeenvolgende dagen. In dat geval doen we de e-coaching na afloop, zodat we toch contact kunnen hebben over je praktijkervaringen.

Bovenal geldt: jij weet wat je een prettige werkwijze vindt en ik sluit daarop aan vanuit wat ik kan.

Hoeveel investeer je voor de schrijfcoaching?

Voor deze individuele schrijfcoaching van drie dagdelen en 5 uur e-coaching betaal je € 1750,- exclusief btw.

Wat is er voor jou lastig aan het schrijven?
Wat zou je graag anders willen?

Daar ben ik nieuwsgierig naar. Samen met jou kijk ik graag hoe het anders kan.

[mc4wp_form id=”288″]

Incompany training Krachtig beleid schrijven

Ga ik aan de slag in jouw organisatie? Dan onderzoek ik tijdens een kennismakingsgesprek wat de gedeelde behoefte is. Vervolgens doe ik een voorstel voor een aanpak. Je kunt dan bijvoorbeeld het volgende verwachten:

 • Aftrap
  We analyseren elkaars beleidsteksten en bepalen wat daarin krachtiger kan. Ook kijken we wat er speelt in de organisatie waardoor de beleidsteksten minder effectief zijn. Wat zijn de leervragen?
 • Dag 1 (twee dagdelen) | Ik en de organisatie
  De deelnemers gaan aan de slag met hun leervraag. Hierbij onderzoeken ze: wie ben ik, hoe sluit mijn werk hierop aan, wat doet dat met mijn teksten? De deelnemers kijken ook naar de rol die de organisatie speelt in de leervragen.
 • Dag 2 (één dagdeel) | Intervisie en coaching
  Alle deelnemers hebben in de praktijk aan hun leervraag gewerkt. Tijdens deze dag neemt iedere deelnemer hierover een casus mee. Samen kijken we naar de struikelblokken die hieruit blijken.
  à Dit is een waardevol onderdeel dat veel leermomenten oplevert. Dit kan daarom ook een aantal keer herhaald worden.
 • Dag 3 (twee dagdelen) | Begrijpelijk schrijven
  Dit is een vaardighedendag. Wat is ervoor nodig om helder en begrijpelijk te schrijven? Hoe bouw je een tekst overzichtelijk op? En hoe formuleer je fris? Zo leer je toegankelijk en aantrekkelijk beleid schrijven.

Hoe lang duurt de training?

Bij voorkeur volgen de deelnemers de trainingsdagen met steeds een tussenpoos van drie weken. Zo krijgen zij de kans om in de praktijk te oefenen met wat ze geleerd hebben. Daarna kunnen ze hun ervaringen met mij en de andere deelnemers bespreken. Maar als dat handig is, kan een iets kortere of een langere periode tussen de lesdagen ook. Dit bepalen we allemaal in goed overleg.

Welke investering is nodig voor de training?

Wat je betaalt voor een incompany training, hangt af van wat precies de behoefte is van de groep (hoeveel dagen, hoeveel e-coaching). De uitgangspunten zijn wel eenduidig: de training kost € 550,- per dagdeel (exclusief btw en reiskosten) en de e-coaching kost € 65,- per uur (exclusief btw).

Hoe groot mogen de groepen voor de incompany training zijn?

Voor mij is het essentieel om in te kunnen zoomen op wat bij iemand individueel speelt. Daarom vraag ik om maximaal zes deelnemers aan te melden voor een incompany training.

Trainingen beleidsteksten schrijven via open inschrijving

Wil je liever gezamenlijk een training volgen dan alleen? Maar is er geen ruimte of onvoldoende interesse bij jou op de werkvloer? Geen probleem. Ik verzorg trainingen via open inschrijving met verschillende invalshoeken. Op dit moment zijn dat de beleidscyclus en argumenteren. Hiervoor kunnen beleidsmedewerkers uit het hele land zich aanmelden.

Krachtig beleid schrijven binnen de beleidscyclus

Hoe zorg je dat de beleidscyclus geen draaikolk is maar een kompas? Tijdens deze training ontdek je:

 • Wat jij al doet om overtuigend te schrijven. En wat niet.
 • Hoe bewust jij of jouw organisatie de verschillende beleidsfasen doorloopt.
 • In welke fase jij het lastig vindt om beleidsteksten te schrijven.
 • Wie jouw doelgroep is en hoe je daarop aansluit.
 • Op welke punten jij nog stappen kunt zetten in tekststructuur en formulering van het beleid.

Datum:                     Informeer gerust naar data!
Tijdsinvestering:     20 uur (2 trainingsdagen + voorbereiding & huiswerk)
Kosten:                    € 1295,- exclusief btw, inclusief lunch en boek
Locatie:                    Landgoed De Horst, Driebergen

Schrijf overtuigend beleid met solide argumentatie

Hoe ga je van beschrijven naar overtuigen? Tijdens deze training ontdek je:

 • Wat jij al doet om overtuigend te schrijven. En wat niet.
 • Hoe je nu met argumenten werkt en hoe je jouw argumentatiestructuren kunt verstevigen.
 • Wat jij precies lastig vindt aan het onderbouwen van beleid(skeuzes).
 • Wie jouw doelgroep is en hoe je jouw argumentatie daarop laat aansluiten.
 • Op welke punten jij nog stappen kunt zetten in tekststructuur en formulering van het beleid.

Datum:                    Informeer gerust naar data!
Tijdsinvestering:     20 uur (2 trainingsdagen + voorbereiding & huiswerk)
Kosten:                    € 1295,- exclusief btw, inclusief lunch en boek
Locatie:                    Landgoed De Horst, Driebergen

Voor mij is het essentieel om in te zoomen op wat bij iemand individueel speelt. Daarom volg je de trainingen open inschrijving met maximaal vijf andere deelnemers.